CASTAWEEN


Aquest article l’hem escrit en castellà i català en col·laboració amb aula d’acollida.

Halloween se celebra el 31 de octubre que es el dia de Todos los Santos o dia de los Muertos. Es típico de estados unidos  pero ahora también se celebra en otros países. La gente se disfraza habitualmente de personajes de terror. Los ninos y niñas van a pedir dulces a las cases de los vecinos.
La Castañada se celebra también el 31 de octubre. En las calles hay señoras que venden castañas calientes. Las familias se reúnen en casa comen castañas, hacen panellets y comen moniatos. Antiguamente esto se hacía alrededor del fuego porque a primeros de novembre ya hacía mucho frío.
Actualmente la gente empieza a celebrar las dos fiestas mezcladas: comen castañas con la familia y se disfrazan. Así escogen lo que más les gusta de cada fiesta. Me parece una buena idea.

Y a ustedes, ¿les parece una buena idea?

¿Ustedes qué celebran: Halloween o la Castañada?.

I ara en català!
Halloween es celebra el 31 de octubre  que es el dia de tots els Sants o dia dels Morts. És típic d’Estats Units però ara també es celebra a d’altres paisos. La gent es disfressa habitualment de personatges de terror. Els nens i nenes van a demanar llaminadures a les cases dels veins i veines.
La Castanyada es celebra també el 31 d’octubre. Als carrers hi ha senyores que venen castanyes calentes. Les famílies es reuneixen a casa mengen catsenyes, fan panelletes i mengen moniatos. Antigament això es feia a la vora del foc perquè a primers de noviembre ja feia molt de fred.
Actualment la gent comença a celebrar les dues festes barrejades: mengen castanyes amb la familia i es disfressen. Així escullen el que més els agrada de cada festa. Ens sembla una bona idea!

I a vosaltres, us sembla una bona idea?

Vosaltres què celebreu: Halloween o la Castanyada?


Comentaris